LIBRIJE'S HOTEL - ZWOLLE

Driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle heeft een nieuwe glazen overkapping over het binnenhof Het dak met een afmeting van circa 12 x12 meter, wordt ondersteunt door een centraal geplaatste boomstructuur en is omringt met oude metselwerkmuren. Het dak heeft hierdoor rondom opgaande wanden waardoor de ophoping van sneeuw op het dak aanzienlijk is.

De boom constructie bestaat uit 3 type ronde stalen buisprofielen. De takken ondersteunen een grid van staalprofielen waarop het glasvlak rust. Langs de randen rust het glasvlak via een randligger en gootbeugels op de bestaande gemetselde wanden.

Horizontaal is deze oplegging vrij om het ontstaan van grote spatkrachten op de oplegging te voorkomen. De stalen vierkanten in het dakvlak fungeren als “trekringen” om constructief gebruik te maken van de koepel vorm. De middelste twee vierkanten balanceren hierdoor deels de horizontale componenten uit de boomstructuur, het buitenste vierkant (randprofiel) koppelt de horizontale componenten uit de diagonalen van het dakvlak.

"Het is een grote stap voor ons geweest om na 23 jaar te verhuizen naar een ander pand en het interieur te vernieuwen," vertelde Thérèse Boer. "Maar de gasten vinden het geweldig en de logistiek is enorm verbeterd. Het restaurant is nu één met de keuken. Er is veel meer beleving, emotie en zuurstof."

Driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle heeft op 30-11-2015 de award ‘Best Restyling’ van Entree Magazine in ontvangst mogen nemen.

INVOLVEMENT SIDstudio

structural design

PROJECT INFORMATION

projected roof area: 12x12m
location: Zwolle

PROJECT TEAM

Client: Librije's Hotel
Architect: Architectenbureau Fritz
Structure: SIDstudio